Mesztegnyő község honlapja

Kézilabda

A legutóbbi beszámolómat azzal fejeztem be, hogy számunkra a teljes idény még nem ér véget, mert a nyár folyamán újabb két verseny áll előttünk.

 

Először a 2014.július 20-26 között Kaposváron megrendezett YOUTH HANDBALL FESZTIVÁL-on vettünk részt a szokásoknak megfelelően két korosztályban U12 és U14. A fiatalabb korosztályban hat, míg az idősebben nyolc csapat indult, többségében külföldiek. Az U12-esek körmérkőzést játszottak, majd az első négy további rájátszás döntötte el a végleges helyezéseket. Sajnos az elődöntőben szoros mérkőzésen kikaptunk az Ukránoktól, így csak a bronzért mérkőzhettünk, amit végül simán meg is nyertünk. Az U14-es csapatunk csoport harmadikként végzett, így meg kellett elégednünk az ötödik helyezéssel. Alig egy hónap múlva (2014.08.18-22) következett az utolsó, a fonyódligeti nemzetközi torna. Itt is a már említett két korcsoportban indultunk. A kicsik korcsoportjában hat, míg a nagyoknál három induló volt. Az U14-eseknek a Mezőnagymihály csapatát megelőzve sikerült a 2. helyet megszerezni. Az U12-esek először körbe játszottak, majd az 1-4 helyezettek rájátszásban is megmérkőztek. Az elődöntőben egy kiváló, harcos meccsen sikerült legyőznünk az örök rivális Kassa csapatát és így bejutni a döntőbe. Ott viszont már nem bírtuk erővel, és a Jászberény csapatától két góllal kikaptunk, s így másodikak lettünk. Összegezve elmondható, hogy a két tornán elért két második, egy harmadik, és egy 5. helyezés elismerésre méltó, jó teljesítmény. 

Sajnos ezekkel a tornákkal nem csak egy idény, hanem egy három éves korszak is lezárult, mert az év végével iskolai elfoglaltság, iskolaváltás és egyéb okok miatt többen eltávoztak a csapatból. Mivel a következő korosztály még kicsi, így ebben az évben nem tudunk indulni az Országos Gyermekbajnokságon. Azok a „nagyok”, akik nem hagyták abba és tovább szeretnének fejlődni, versenyezni, (Gróf Alexandra, Gróf Barbara, Tóth Fanni) kettős igazolással a marcali NBI/B-s serdülő csapatban folytatják. Ezúton is kitartást és sok sikert kívánok nekik.

Végül megragadom az alkalmat, hogy az eddig bennünket segítő, támogató szülőknek és szponzoroknak megköszönjem a sok-sok anyagi és erkölcsi támogatást

Ősz János

 

 

 

 

kozadatkereso logo 0

Our website is protected by DMC Firewall!