Mesztegnyő község honlapja

Mesztegnyő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 26. napi ülésén döntött a Mesztegnyői Települési Értéktár létrehozásáról és megválasztotta a Mesztegnyői Települési Értéktár Bizottságot. (Határozat)

 

A Mesztegnyői Értéktár Bizottság adatai:


Megalakulásának ideje: 2016. május 26.

Tagjai:

Kövesdiné Panyi Antónia - elnök
Nagy László Péter - polgármester
Farkas Tibor - települési képviselő
Urr Zoltánné - települési képviselő

 

Mesztegnyői Települési Értéktár Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata

Mesztegnyői Települési Értéktárba felvett értékek nyilvántartása

A Somogy Megyei Értéktár Bizottság döntése az értéktárba felvett javaslatokról (2019)

(Írta: Somogy Megyei Önkormányzat)

Az értékek megőrzéséről szólt az ünnepi Megyehét szerdai programja. A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket, illetve a Somogyi Érték díjakat is kiosztották.

 Szajcz Adrián, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte: a híradásokban kevesebb szó esik azokról, akik értékeket teremtettek egykor, akiknek örökségét kötelességünk megőrizni, megóvni. Szerencsés helyzetben vagyunk mi, somogyiak, hiszen számtalan kincs található megyénkben és tudjuk azt is, hogy kötelességünk is fakad ebből. Bőkezű volt a természet megyénkkel, ahogy azok az alkotók, közösségek is, akik itt éltek, élnek és gyarapították értékeinket, hogy azok valóságos kinccsé, Somogyország Kincsévé válhassanak. Olyan kincsekké, melyekre nem csak mi lehetünk büszkék, hanem valamennyi magyar.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott 2020-ban a balatonszárszói Költészet Napi Versmondó-verseny.

Az ideivel együtt 96 ilyen cím került kiosztásra.Dr. Vörös Tamás, a Somogy Megyei Értéktár Bizottság elnöke ismertette az értéktár létrejöttének körülményeit, valamint feladatát és kiemelte, hogy a Somogy Megyei Értéktárban 153 érték szerepel már.

A Somogy Megyei Értéktárba 2019-ben felvett értékek: Mesztegnyőről a Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozók, a Nepomuki Szent János rk. templom és kolostor, Kövesdi Tiborné munkássága és az általa alapított Honismereti Egyesület, a mesztegnyői rétes- és a Rétesfesztivál.

Páll Endre életműve és hagyatéka, a Magyar Pálos Rend Somogy megyei emlékei, Somogy megye múltjából – levéltári évkönyvsorozat, Hanzel Csanád László tojáspatkoló munkássága valamint Tóth Mihály (1911-1986) fafaragó életműve.

somogyi ertekek 2020 cikkfoto

kozadatkereso logo 0

Our website is protected by DMC Firewall!