Mesztegnyő község honlapja
péntek, 19 szeptember 2014 00:00

Mesztegnyői kötélhúzó verseny

Kedves Olvasók! A Husqvarna Marcali csapatának tapasztalatai a kötélhúzó versenyről! Bevalljuk őszintén, hogy amikor a csapatunk kapitánya felvetette, hogy induljunk a versenyen, néhányan kicsit félvállról vettük a dolgot, arra gondolva, hogy egy kötélhúzás nem lehet olyan nehéz! A versenyen kiderült, hogy igenis embert próbáló feladat, és hatalmas erőfeszítés kell hozzá! Csapatunk tagjainak rá kellett jönnie a versenyen, hogy ez nemcsak pusztán az erőről szól, hanem sok tényező befolyásolja a verseny kimenetelét! Az erőn felül kell hozzá taktika, csapatszellem és mindenekelőtt kitartás!

 

A verseny jó hangulatban, sportszerűen zajlott, a csapatok között jó volt a kommunikáció, és barátságosan állt mindenki a másik csapatához! A verseny a versenybírák és a szervezés tekintetében igazságosan zajlott, még ha sokan kritikával illették is ezzel kapcsolatban!

A hallottak és látottak alapján, a nézők, valamint a csapatok tagjainak a részéről, vegyesek voltak a vélemények, mind az induló csapatokkal kapcsolatban, mind a verseny végeredményét illetően! Tény, hogy valahol mindenki a fődíj reményében nevezett be, de szerintünk ennek nemcsak erről kell szólnia! Valljuk be őszintén, hogy jelentős volt a motivációs értéke, de ki ne örült volna egy ilyen nyereménynek?! 

Mi jó szájízzel távoztunk a verseny végén, és mindenképpen indulni szeretnénk jövőre is! De már jobban felkészülünk a versenyre, főként mentálisan, de nem elhanyagolva a fizikai felkészülést sem!

Személyes véleményünk az, hogy ahhoz képest, hogy először került megrendezésre Mesztegnyőn a rétesfesztivál keretében a kötélhúzó verseny, így ezt a tényt mérlegelve nem találunk kifogásolni valót a verseny menetét illetően! Minden rendezvénynek ki kell forrnia magát, és meglátásunk szerint, ha megrendezésre kerül még Mesztegnyőn a kötélhúzó verseny, akkor ez a verseny évről-évre csak jobb lehet! 

Husqvarna Marcali csapata:
Töröcsik Ildikó csapatkapitány, Dongó Attila, Dongó István, Gombai Gábor, Kecskés Tibor, Kámán László
Spilák Lajos

 

 

 

 

 

kozadatkereso logo 0

DMC Firewall is a Joomla Security extension!