Mesztegnyő község honlapja
péntek, 19 szeptember 2014 00:00

Rétessütő verseny

Az a megtiszteltetés ért, hogy másodszor kaptam meghívást Nagy László Péter polgármester úrtól az országos hírű Mesztegnyői rétesfesztivál zsűrijébe. Nem kis feladat a különleges, finomabbnál finomabb, esztétikailag is varázslatos rétesek között valamiféle sorrendet kialakítani. A zsűri munkáját nagy odafigyeléssel és precizitással szervezik meg.

Mindenkinek névre szóló helye van, pontozási lapja. A versenyre benevezett réteseket népviseletbe öltözött diákok szolgálják fel mosolygósan, kedvesen.  A részpontokat minden kategóriában összesíti a zsűri, és így alakul ki a végleges sorend. A rétes-költeményeknek sorszámuk van, amely kizárja a részlehajlás lehetőségét is.  Így objektíven lehet értékelni, eredményt hirdetni. A helyezésektől függetlenül azonban mindenki nyertes, hiszen csodálatos két nap részesei lehetnek a résztvevők, a vendégek.  

Már sokszor ellátogattam családommal is erre a hagyományőrző rendezvényre, de minden alkalommal meglep, hogy a község lelkes polgárai a hagyományos programok mellett mindig kitalálnak valami újat is. Az idei év meglepetés rendezvénye a kötélhúzás volt, ahol a győztes csapat egy értékes motorkerékpárt nyert. Az idelátogató vendégek nem csalódhatnak. Jól megszervezett, programokban gazdag, gasztronómiai élvezeteket nyújtó, szép hétvégét tölthetnek el minden évben Mesztegnyőn. Gratulálok polgármester úrnak és a község minden lakójának a sikeres rendezvényhez.

Fellegi Bálint
Intézményvezető
Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium,
Szakközépiskola és Kollégium

 

 

 

 

 

kozadatkereso logo 0

Our website is protected by DMC Firewall!