Mesztegnyő község honlapja
  • Meghívó

    Meghívó

 coronavirus 0Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

 

Részletek...

 


 

szerda, 30 június 2021 09:21

HONI Kézműves tábor

A mesztegnyői Faluház - HONI, ebben az évben is meghirdette Kézműves táborát.

Az előző évben a vírushelyzet nem tette lehetővé a megvalósítást. 2021-ben, szerencsére már megoldhatóvá vált a tábor megszervezése.

35 résztvevővel, - 7 középiskolás önkéntessel - napközis jelleggel, napi kettő kézműves foglalkozással, kirándulással, túrázással, sport-játékos vetélkedővel színesítjük a heti programjainkat.

 

Szakmai segítőinkkel - Zsuzsa nénivel ismerkedhetünk a szövés-fonalmunkák, makramézás, karmantyúzás, könyvjelzőkészítés technikákkal. Agyagedények, kisebb tárgyak, ajándékok készítését Sabján Verával gyakorolhatják a fiatalok. Csapatépítés- csapatzászló, logó, címer készítés is szerepel a programokban. Ma levendulás virágcsokrokat készítettünk Rózsika és Ancsa nénivel, hennáztunk Lindával és Lacival, délután pedig a hűvös templomban hallgattuk Panyi Jolika néni meséjét a templom történetéről, az itt élő emberek életéről.

Holnap Búsvárra túrázunk Szegvári Zolival a DDNP őrével, délután Galambos Ferenc atyával íjászkodunk, aszfaltrajzversenyt és táncbemutatót hirdetünk.

Utazó malom - társasjátékot készítünk, gyöngyözünk, csuhézunk, textílterítőt festünk még a hátralévő napokban, valamint péntekre minden csoport elkészíti kiállítását az elkészült kézműves termékekből és a záróműsorát, amit mindig nagy izgalommal várunk!

Műsoros táborzárónkra - péntek, július 02, 17 óra - szeretettel várjuk a kedves szülőket, nagyszülőket, majd az emléklapok átadása után egy finom kemencében sült langallóra hívjuk meg kedves vendégeinket!

Kövesdiné Panyi Antónia

Faluház vezető

Honismereti és Természetvédő Kh. Egyesület Elnöke

 

kozadatkereso logo 0

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd