Mesztegnyő község honlapja

 coronavirus 0Általános tudnivalók a járványügyi helyzetről és intézkedésekről

 

Részletek...

 


 

hétfő, 08 szeptember 2014 00:00

Falunapi Házi Focibajnokság

A nyár vége felé közeledve, a váltakozó forró és esős napok között a helyi sportélet is "szabadságát tölti". A falunapi kispályás labdarúgótorna és a Megyei III. osztályra felkészülés jelentette csak a változatosságot.


A július 20i, vasárnapi tornára 6 csapat nevezett, különféle fantázianevek alatt. A helyi és környékbeli fiatalokból álló csapatok mellé ebben az évben neves játékosokkal felálló csapatok is neveztek: Balatonlelle Öregfiúk csapatában volt NB Ies, NB IIIas játékosok is szerepeltek (Posza: Kaposvári Rákóczi, Vadas: Videoton, Kenéz: Balatonlelle). Az "Aranylábú apukák" csapatában Halmai Gábor, volt válogatott labdarúgó, KálnokiKiss Attila, világ és európa bajnok öttusázó emelték a színvonalat. A nagy nevek ellenére, a tornát a "Fekete sereg" néven induló, a kelevízi Horváth testvérekkel, a volt mesztegnyői Horváth Sándorral, Baranyai Danival felálló csapat nyerte. A szoros küzdelemre jellemző, hogy a Balatonlelle Öregfiúknak is 15 pontja volt, köztük a jobb gólkülönbség döntött.
Az első 3 csapat sorrendje:
I. Fekete sereg (Kelevíz)
II. Balatonlelle Öregfiúk
III. Aranylábú apukák
Gólkirály: Horváth Richárd 14 gól (Fekete sereg)
Legjobb mezőnyjátékos: Posza Zsolt (Balatonlelle Öregfiúk)
Legjobb kapus: Mihálovics Róbert (Kovászos uborka)
A nagy meleg, a forró aszfalt ellenére, kemény, harcos mérkőzéseket láthatott a közönség, és ami a legfontosabb, mindenki megúszta sérülés nélkül a napot.
A Mesztegnyő Körzeti SE nyári felkészülése is elkezdődött. 6 fő felnőtt labdarúgót igazoltunk: 4 főt Böhönyéről, 2 főt Kelevízről (őket visszaigazoltuk Balatonberényből). Barátságos felkészülési mérkőzést játszottunk Kéthellyel és Tapsonnyal. Augusztus 10én Magyar Kupa mérkőzés lesz, valószínűleg Tapsonyban. A bajnokság augusztus 17én kezdődik. Ha nem változik a sorsolás, akkor idegenben Csokonyavisontán játszunk. Jelen állás szerint a felnőtt csapat létszámprobléma nélkül tud majd szerepelni. Ugyanez nem mondható el az U21es ifjúsági csapatról, ahol nagyon kevés játékos van. VÁRJUK A 1421 ÉV KÖZÖTTI FOCIZNI SZERETŐ FIATALOK JELENTKEZÉSÉT! Sérülés, eltiltás, vagy iskolai, családi okok miatt történő hiányzás esetén nehéz lesz összeállítani 11 fő labdarúgót. A Megyei III. osztály Déli csoportjának 10 csapatból álló mezőnye a következő:  Kutas, Háromfa, Tarany, Somogyudvarhely, Potony, Mesztegnyő, Kaposfő, Kaposszerdahely, Csokonyavisonta, Homokszentgyörgy.
Az első hazai bajnoki forduló augusztus 23án lesz.
Pályázataink közül a sportöltöző teljes átépítését megcélzó pályázat eredménytelen volt. A TAOs pályázattal nyertünk: kerítés építésre, hangosításra, világításra, önjáró fünyíró kistraktorra, felszerelésre (ruházat, foci cipő, stb.). A "nyertünk" azt jelenti, hogy visszaigazolták a sikeres pályázatot. Pénzt, felszerelést még nem kaptunk.
Az előttünk álló mérkőzésekre is várjuk a szurkolóinkat, hogy bíztassák és támogassák a játékosokat, a csapatot.
HAJRÁ MESZTEGNYŐ!
Nyakas Ferenc
Mesztegnyő KSE elnök

kozadatkereso logo 0

DMC Firewall is a Joomla Security extension!