Balatonmáriafürdő-Mesztegnyő kerékpárút kialakítása

TOP-3.1.1–15-SO1-2016-00005 projekt

Támogatás összege: 500 000 000 Ft, Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

Kedvezményezett: Mesztegnyő Község Önkormányzata

A projekt bemutatása

A Mesztegnyőt Balatonmáriafürdővel összekötő kerékpárút megépítésével a Balatoni Bringakörúttól egészen Mesztegnyőig juthatnak el a kerékpárosok, több települést érintve. A turisztikai vonzerő várható növekedése mellett kiemelten fontos azon társadalmi hatása a projektnek, hogy az elkészült kerékpárút biztonságos és költséghatékony közlekedési módként megkönnyíti a munkába járást Marcali városába, valamint akadálymentes közlekedést biztosít.

A fejlesztés összesen hét települést érint: Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonújlak, Kelevíz, Kéthely, Marcali, Mesztegnyő. A pályázatot a TOP-3.1.1 kódszámú "Fenntartható települési közlekedésfejlesztés" című kiírás keretein belül nyújtotta be Mesztegnyő Község Önkormányzata az érintett települések önkormányzataival valamint a Somogy Megyei Önkormányzattal és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban.

A projekt révén összefüggő kerékpárutat alkotnak az érintett településeken már meglévő kerékpárutak is, így a már meglévő elemek hálózatba szervezése is megvalósul. Összességében a projekttel megvalósuló kerékpáros közlekedési hálózat hossza 25 km lesz.

Nyomvonal

Terület-kimutatás (térképek)

Műszaki leírás

Kerékpárút kivitelezéséhez kapcsolódó tervezői és audit feladatok ellátása (szakmai megalapozás)

TERVZSŰRI ELJÁRÁSREND