Mesztegnyő község honlapja

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/viii-evfolyam-2020-ev

2020. június 12., péntek 08:09

Tavaszi litánia a mesztegnyői szőlőhegyen

Galambos Ferenc atya azzal az ötlettel keresett meg, hogy a szőlőhegyen, a hegyi keresztek mellett tarthatnánk egy-egy májusi litániát. Imádkozhatnánk ebben az aszályos időszakban csendes esőért, jó termésért, egészségért, sikeres esztendőért.

Én mindenképpen támogattam a tervet, hiszen a februári pinceáldás-nyitott pincék rendezvényünknek is nagy sikere van már több mint tíz éve és a hegygazdák közösségét is csak erősíti egy újabb szabadtéri program. Arról nem is beszélve, hogy a vírus miatti megszorító intézkedések, karantén, szigorú lakhelyelhagyási tilalom feloldása után, mindenkinek jól esik egy kis közösségi együttlét.

   Meghirdettük a Gólya-hír újságban és a facebookon, igaz így sem jutott el mindenkihez a híre! Ezek szerint az újságunkat sem olvassák el tüzetesen kedves olvasóink!

2020. június 12., péntek 07:59

TRIANON 100 - Megemlékezés Mesztegnyőn

1920. június 04!

Eltelt 100 esztendő a Trianoni békediktátum aláírása óta! Hogy ez mit jelentett a magyarságnak, mint nemzetnek, arról rengetegen írtak már tanulmányokat, könyveket, cikkeket. Számokban kifejezhető az elcsatolt területek, a megmaradt „csonka” Magyarország nagysága, a határainkon innen és kívül rekedtek száma. De semmivel ki nem fejezhető a belül és kívül maradt nemzetiségek sorsa. A száz éve kisebbségben, akár szórványban élő, a magyarságukat bátran viselő, az anyanyelvünket átörökítő, azt ízesen beszélő, a magyar kultúrát ismerő, azt magáénak tudó emberek mindennapi élete, küzdelme. Küzdelem a fennálló államhatalmi, nemzetiségeket sújtó előírások, megalázó intézkedések, rendelkezések erdejében. Embert, társadalmat, nemzetet, gazdaságot nyomorító politikai csatározások közepette „CSAK” az ember veszett el! Sok ember, de nem a nemzet!

A magyar embert sok minden megkülönbözteti a többi nemzetbelitől! Szívóssága, kitartása, erős jelleme – ha kidobták az ajtón, visszamászott az ablakon!

2020. június 08., hétfő 10:36

Eboltás 2020

eboltas 2020 M

2020. június 04., csütörtök 10:25

Lakossági felhívás!

Ezúton tájékoztatom Önt, hogy a MÁV Zrt. a helyi vasútvonalon 2020. június 29-én megkezdi vegyszeres gyomirtását, az alábbiak szerint:

  • Az állomások, megállóhelyek, útátjárók, rálátási háromszögek és vonalszakaszok területeinek permetezése a mellékletben megadott időpontokban történik.
  • Az Unimogok útvonalterve az időjárás miatt, vagy forgalmi okból módosulhat.
  • A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.
  • A gyomirtáshoz használt vegyszerkeverékek az alábbi vegyszerek különböző összeállításával készülnek:
  • FOZÁT 480
  • MEZZO 20 WG
  • KYLEO SUCCESSOR 600
  • SUCCESSOR T
  • DROPMAX COLOMBUS EC/MAGELLÁN

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kezelt területen legeltetni, ill. onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

 

Mesztegnyő, 2020. június 04.

                

Tisztelettel:

Hajdu Szabina, jegyző

 

Júniustól várjuk kedves vendégeinket!

2020. május 21., csütörtök 12:47

Megjelent a Mesztegnyői Gólya-hír májusi száma

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/viii-evfolyam-2020-ev

Tisztelt Ügyfeleink!

  1. május 18. napjától hatályba lépett a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: rendelet), melynek hatálya bizonyos kivételekkel kierjed a jegyző hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyekre is.

A fenti rendelet egyszerűsíti az engedélyezési eljárásokat, az ellenőrzött bejelentés jogi hátterének megteremtésével.

Felhívom az ügyfelek figyelmét, hogy az ellenőrzött bejelentés elektronikus úton tehető meg – azaz ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, e-mail útján. A rendelet értelmében az önkormányzat jegyzője köteles egy, a bejelentések fogadására szolgáló e-mail postafiókot működtetni.

A bejelentéseiket az alábbi e-mail címre továbbíthatják:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1. oldal / 21

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés

DMC Firewall is a Joomla Security extension!