Mesztegnyő község honlapja

mesztegnyo kerekparut banner

2019. november 07., csütörtök 19:44

FELHÍVÁS

ADVENTI ABLAK KALENDARIUM

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

2019. október 02., szerda 07:26

Horgos – Szüreti Napok

Újra eltelt egy esztendő! Talán így is mérhetnénk az idő múlását. Harminc éves lett kapcsolatunk a délvidéki, valamikori jugoszláv, ma szerb, többségében magyarok lakta – valamikor több mint 10 ezer, ma 6 ezer fős - településsel, Horgossal. A Magyarok Világszövetsége által szervezett delegáció járt Mesztegnyőn a Faluházban, ahol Kövesdi Tiborné Gizi néni biztosította a szakmai programot, valamint az egyesületi tagok és a honis néptáncosok a kulturális programokat. Turu Károly a horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület akkori vezetője volt a kapcsolatunknak az egyik megalapozója Gizi nénivel együtt.

   Már talán nagyszülők is vannak azok között a fiatalok között, akik az első horgosi kirándulások, fellépések résztvevői voltak. Az bizonyos, hogy sokan közülük már nincsenek közöttünk, remélhetőleg a túloldalon ápolgatják régi barátságaikat, kapcsolataikat. Csodálatos, néha tréfás, itt-ott szomorú emlékek idéződnek fel egy-egy találkozás alkalmával mindannyiunkban, akik részesei voltunk – ki hosszabb, ki rövidebb ideig – ennek a harminc esztendőnek.

     Sors Róbertet Horgos Helyi Közösségének Elnökét idézem: „Jó hogy vagytok nekünk! Szüreti Napok nem lehetne Mesztegnyő nélkül!”

   Már a nyáron, a rétesfesztivál idején meghívást kapott Mesztegnyő Község Önkormányzata, valamint civil szervezeteink, hogy a szeptember végén, harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő Szüreti Napok rendezvényen részt vegyünk.

   Olyan esztendő a harmincból talán nem is volt, hogy mesztegnyői vendége ne lett volna a horgosi Szüreti fesztiválnak. Ha többen nem is, egy-egy személyautóval mindig utazott kisebb küldöttség, eleget téve a meghívásoknak.

" Testvér-települési programok és együttműködések! - 33. Kárpát-medencei Honismereti Ifjúsági Találkozó Mesztegnyő"
Azonosítószám: TTP-KP-1-2019/1-000033

„Röpülj, lelkem, keresd meg hazámat!
Enyhe dombsor, lankatag magyar föld!
S az a róna túl már a nagy-alföld
szemhatártól, ahol a nap támad.
Röpülj, lelkem, röpüld át hazámat!
Szemhatártól-szemhatárig, s újra
merre emléked, a halk selyempók
vonja szálát, szállj a rónán túlra,
s át hol állnak a bolond sorompók:
és akármit ír a kard a rögre,
lankád mellől el ne bocsásd bérced:
ha hazád volt, az marad örökre;
senkisem bíró, csak ahogy érzed!”


Babits Mihály: Hazám

A 33. Találkozónk mottójául Babits Mihály gyönyörű versének sorait választottam. Azt hiszem, hűen tükrözi azt a szellemiséget, amit képvisel rendezvényünk immár több mint három évtizede.

2019. szeptember 20., péntek 17:48

Meghívó

meghivo20190926

2019. szeptember 18., szerda 10:17

Köszönetnyilvánítás

KIT tam koszonolevel

2019. szeptember 11., szerda 08:46

Hirdetmény

szoc tűzifa 2019 hirdetmeny

Az újság tartalma az alábbi linken, vagy a Gólya-hír menüpont alatt érhető el:

http://www.mesztegnyo.hu/index.php/mesztegnyoi-golyahir/vii-evfolyam-2019-ev

2019. július 19., péntek 09:40

Adatvédelmi tájékoztató

Kedves Vendégeink!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2019. július 20-21. napokon megrendezésre kerülő XX. Mesztegnyői Rétesfesztivál - Falunap sajtó nyilvános esemény, ezért a rendezvény területén fénykép- és videófelvételek készülhetnek.

A szervező Mesztegnyő Község Önkormányzata (8716 Mesztegnyő, Szabadság tér 6.; honlap: http://www.mesztegnyo.hu; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is készít fotó dokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáin közzé tehet, illetve sajtóközleményeiben esetenként felhasználhat.

Amennyiben valamely általunk készült fotót vagy videót sértőnek talál vagy annak felhasználása ellen kifogása van, azt a szervezőnél teheti meg.

Mesztegnyő Község Önkormányzata

1. oldal / 15

kozadatkereso logo 0

Közösségi oldalunk

Megközelítés